akademisyen
eğitimci - şair - yazar
Prof. Dr.
Hasan Coşkun
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi
İslam Felsefesi Anbilim Dalı Başkanı
İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi
İlahiyat Fakültesi
Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi
Âşık Talibî Coşkun
Kültür Derneği Başkanı
yakup kadri bozalioğlu | araştırma
Hasan Coşkun; 10.10.1975 Sivas/Şarkışla doğumlu olup aslen Altınyayla ilçesinden. İlk, orta ve lise tahsilini ilçesi Altınyayla'da tamamladı.
1996 yılı Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Aynı yıl Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. Giresun'da Kuzgun İlköğretim Okulu'nda, Altınyayla'da Alparslan İlköğretim Okulu'nda ve Altınyayla Lisesi'nde, Sivas'ta Fatih İlköğretim Okulu'nda, Kılavuz İMKB İlköğretim Okulu'nda ve Demir Çelik İlköğretim Okulu'nda görev yaptı.
1996'da Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisansını yaptı. 2001'de Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı'nda Sosyolog Prof. Dr. Ünver Günay'ın danışmanlığında Yüksek Lisans'ını tamamlayıp Sivas İli Altınyayla İlçesi Yassıpınar ve Serinyayla Köylerinde Alevilik üzerine tez hazırladı. 2014 yılında da Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Din Sosyolojisi Ana Bilim Dalı'nda Geleneksel Alevi Sosyal Örgütlenmesi Sivas Kangal Türkmen Alevileri Örneği üzerine tezini hazırlayıp doktorasını yaptı.
2004 yılında Sivas Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu SHÇEK'a bağlı Sivas 80. Yıl Kız Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü'nde öğretmen olarak göreve başladı. Yine 7-12 Yaş Çocuk Yuvası Müdürlüğü'nde ve 1996 - 2004 yılları arası Sivas Sevgi Evleri'nde öğretmenlik yaptı.
2005 - 2012 tarihleri arası Sivas Çocuk Hakları İl Temsilciliğini yapan Hasan Coşkun; 2006 yılında Sivas Valiliği bünyesinde Sivas İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce yayımlanan Sosyal Hizmet Dünyası dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. 2009 yılında da 'Çocuk Hakları Stratejik Planı'nı hazırladı.
AB destekli Çocuk Hakları konulu 'Büyük Gelecekler İçin Küçük Adımlar' projesinin gönüllü koordinatörlüğünü yapıp, 'Benim Çocuğum Haklarım Var' projesinde görev aldı.
2010 yılında Yetim Şiir Şöleni düzenleyerek 100 yetim çocuğa çeşitli ödüller dağıttı.
2013 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi Kangal Meslek Yüksekokulu'nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.
Âşık Talibî Coşkun Kültür Derneği Yayın Organı olan Sivas Kültür dergisi'ni 12 sayı yayına hazırlayıp, çıkarttı.
Sivas Televizyonu Tv58'de Ender Acar'ın sunduğu 'İftar Bereketi' programına katıldı.
2015'in Mart ayında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bölümleri Bölümü Din Sosyolojisi'ne Yrd. Doç. Dr. olarak göreve başladı. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi, 31 Ekim 2019 tarihinde Perşembe günü de Doç. Dr. unvanını alarak aynı üniversitede İslam Felsefesi Anabilim Dalı Başkanı olarak göreve başladı. Yine aynı üniversitenin İslami İlimler Fakültesi'ne 9 Ocak 2025 tarihinde Perşembe günü Profesör olarak atanmıştır.
Hasan Coşkun; İngilizce ve Arapça bilmektedir.
■ Prof. Dr. HASAN COŞKUN Kitapları Prof. Dr. Hasan Coşkun Kitapları Bibliyografyası